Innovatiivinen muutos - Headless-verkkokauppa, PIM ja ERP integraatio moniliikkeisessä pyöräketjussa

Nordic Bike Group (NBG) on suomalainen pyöräliikkeiden yhteenliittymä, joka on perustettu tarjoamaan laadukkaampia palveluita ja laajempia valikoimia kumppaniliikkeiden tiiviin yhteistyön kautta. NBG pyrkii olemaan ensisijainen valinta asiakkaille, jotka harkitsevat pyöräilyyn liittyvien tuotteiden hankintaa, tarjoamalla yhteinäisen asiakaskokemuksen jokaisessa myyntikanavassa.

Vieraile sivulla >

Alustat ja teknologiat

AI Commerce Cloud, Akeneo PIM, Useampi ERP

Liiketoiminta-alue

B2C, Viiden itsenäisen liikkeen pyöräketju

Toimiala

Urheiluvälineet, Vähittäiskauppa

Haasteet

Ennen uudistusta, NBG kärsi monista ongelmista, jotka heikensivät yrityksen tehokkuutta, lisäsivät kustannuksia ja vähensivät ostokonversion määrää.

Hajautettu ja aikaavievä tuotehallinta

Viiden liikkeen pyöräketju operoi jokainen omaa itsenäistä ERP-järjestelmäänsä, mikä teki tuotetietojen ylläpidosta hajautettua ja aikaavievää.

Tuotetietojen puuttellisuus

Yli 40 000 SKU:ta ja suuren tietomäärän hallinnan puute, jolloin irrallisten myyntikanavien tuotetiedot eivät olleet yhtenäisiä, mikä johti sekaannuksiin ja tehottomuuteen organisaatiossa.

Sivuston ulkoasu ja käytettävyys

Sivusto ei ollut nykyaikainen, eikä keskittynyt tarpeeksi käyttäjäkokemukseen. Verkkokauppa haluttiin muuttaa ketteräksi ja myyntivetoiseksi kanavaksi.

Ratkaisut ja uudistukset

NBG:n verkkokaupan uudistus toteutettiin yhteistyössä Petrosoftin kanssa, valiten alustan parhaiten tuntevan ratkaisutoimittajan. Uudistuksessa keskityttiin seuraaviin alueisiin:

Saumaton integraatio

AI Commercen avoin rajapinta tukee minkä tahansa ulkopuolisen järjestelmän integrointia osaksi verkkokauppaa. NBG:n tapauksessa viisi itsenäistä pyöräliikettä hallitsi jokainen itsenäistä ERP-järjestelmäänsä. Hajautettu hallinta teki ylläpidosta raskasta ja aikaavievää. Haasteeseen löydettiin ratkaisu integroimalla jokaisen liikkeen ERP-järjestelmä sujuvasti Akeneo PIM:iin sekä AI Commerce Cloud verkkokauppaan. Tämä mahdollisti tuotetietojen hallinnan keskittämisen ja automatisoinnin Akeneo PIM:n avulla, joka toimii yhtenäisenä alustana kaikkien liikkeiden tuotetietojen ylläpitämiseen. Tämän seurauksena tuotetiedot voidaan päivittää reaaliajassa läpi kaikkien myyntikanavien, mikä tekee koko prosessista nopeamman, vähentää henkilöstön työmäärää merkittävästi ja mahdollistaa monikanavaisen myynnin.

Esityskerros rakennettiin PWA-toteutuksena 

Uudistimme verkkokaupan käyttämällä Progressive Web App -teknologiaa, joka mahdollistaa sovelluksen kaltaisen käyttäjäkokemuksen mobiililaitteilla. Aiemmin jokaisen verkkokaupan itsenäinen toiminta omassa monimutkaisessa ympäristössään esti pyöräketjun tarjoamien etujen tehokkaan hyödyntämisen. AI Commerce Cloud headless käyttöliittymä tukee nopeita komponenttikohtaisia päivityksiä, joka mahdollistaa esimerkiksi erillisten liikkeiden tuotteiden saldojen esittämisen reaaliaikaisesti. Tämän ansiosta asiakkaat voivat tilata tuotteita mistä tahansa saatavilla olevasta liikkeestä ja noutaa ne itselleen sopivimmasta myymälästä, mikä parantaa merkittävästi palvelun tehokkuutta ja monikanavaista asiakaskokemusta.

Ulkoasun uudistaminen

Vanhan monoliittisen verkkokaupan rajoitukset pyöräketjun tarpeisiin nähden johtivat uuden, myyntikeskeisemmän ja dynaamisemman headless käyttöliittymän kehittämiseen. Uudistus keskittyi erityisesti käyttäjäkokemuksen huomattavaan parantamiseen, joka toteutettiin tuomalla esiin uusia innovaatioita, kuten työsuhdepyörätilauksen, mobiilikäytön optimoinnin tuotteiden löydettävyydelle ja selkeän näkymän tuotteiden saatavuudesta eri myymälöissä. Nämä parannukset ja muut käytöönotetut toiminnot olivat suunniteltu tehostamaan lisämyyntiä ja nostamaan ostokonversion tasoa.

Ennen / Jälkeen

Vedä cursoria kuvassa nähdäksesi ennen ja jälkeen -vertailun Nummenpyörän verkkokaupan käyttöliittymän päivityksistä, jotka tehtiin siirryttäessä AI Commerce Cloud verkkokauppa-alustalle.

Ennen

Jälkeen

Vedä

AI Commerce Cloud mahdollistaa innovatiisivisen jatkokehityksen

  • Mobiilisovellukset: iOS- ja Android-mobiilisovellukset ovat kehitteillä parantamaan kanta-asiakasohjelmaa ja asiakkaiden sitoutumista. Uusitun teknologisen headless arkkitehtuurin ansiosta, uudistus tapahtuu tehokkaasti ja vaivattomasti.

  • Teknologinen kokonaisuus: Akeneo PIM + headless verkkokauppa ja reaaliaikaiset rajapinnat mahdollistavat rajattoman kustomoinnin ja uusien ominaisuuksien innovoinnin ja implementoinnin ilman raskasta kulurakennetta.

NBG:n verkkokauppa-uudistus on oiva esimerkki siitä, miten teknologian ja tiiviin yhteistyön avulla NBG on asettanut uudet standardit pyöräilytuotteiden vähittäismyynnille.

Saimme AI Commerce Cloudiin siirtymisen myötä monia uusia hyödyllisiä lisäominaisuuksia verkkokauppoihimme, ja ne ovat jo muutaman viikon perusteella osoittautuneet todella toimiviksi. Yhdessä Petrosoftin tiimin kanssa rakensimme meille parhaiten sopivat työkalut, jotta verkkokauppamme hallinta helpottui. Myös se, että meillä on itsellämme enemmän mahdollisuuksia muokata sisältöä niin tekstien, tuotteiden kun ulkonäönkin osalta on meille erittäin tärkeää.Operatiivinen tehokkuus paranee myös huomattavasti, kun kaikilla Nordic Bike Groupin viidellä liikkeellä on käytössä sama alusta. Muutoksia on nopea ja helppo tehdä, ja saamme ne kerralla toimimaan kaikissa kaupoissa! Tuki käyttöönotossa on ollut loistavaa, ja uudet ominaisuudet on saatu vaivatta käyttöön. Jatkoa varten on myös luonnollisesti paljon suunnitteilla, joten kehitys ja saumaton yhteistyö Nordic Bike Groupin sekä Petrosoftin välillä tulee varmasti jatkumaan entistä tiiviimpänä

Toni Aallos Verkkokauppavastaavaa - Nordic Bike Group

Lue myös

Tutustu AI Commercen ominaisuuksiin ja toimintoihin!
Katso kaikki
MarkkinointiLaajennetut konversiot – Uudet työkalut entistä tarkempaan mittaamiseen

Laajennetut konversiot – Uudet työkalut entistä tarkempaan mittaamiseen

Laajennetut verkkokonversiot Google-tagin tiivistysalgoritmin ja Advanced Matching Meta Pixelin avulla. Nämä ominaisuudet tarjoavat verkkokauppiaille entistä tarkempaa tietoa mainoskampanjoidensa s...

CMSKäyttöliittymän drag & drop kustomointi Builder.io:n avulla - Headless CMS

Käyttöliittymän drag & drop kustomointi Builder.io:n avulla - Headless CMS

AI Commerce integroituu saumattomasti Builder.io:n kanssa tarjoten ennennäkemättömiä mahdollisuuksia verkkokaupan käyttöliittymän (frontend) kustomoinnille. Tämä yhteistyö mahdollistaa dynaamisen s...

AsiakaskokemusRäätälöidyt B2B-hinnoittelumallit – Lisää joustavuutta ja tehokkuutta yritysmyyntiin

Räätälöidyt B2B-hinnoittelumallit – Lisää joustavuutta ja tehokkuutta yritysmyyntiin

AI Commerce Cloudin avulla voit ottaa käyttöön monipuoliset B2B-hinnoittelumallit, jotka mahdollistavat yksilöllisesti kohdennetut tarjoukset ja hinnat eri asiakasryhmille. Mahdollisen ERP-integraa...