Markkinointi

GA4 Measurement Protocol API tehostaa konversioden seurantaa

GA4 Measurement Protocol API

AI Commerce verkkokaupassa on otettu käyttöön GA4 Measurement Protocol API, perinteisen Analytics Measurement Protocol API:n rinnalle. Aiemman javascript-pohjaisen analytiikan ongelmana oli seurannan menettäminen joissakin selaimissa, kuten Applen Safarissa, vaikka asiakas olisi hyväksynyt evästeet. Tämä puute johtaa kokonaisen markkinoinnin seurannan tehokkuuden laskuun.

Googlen kehittämällä Measurement Protocol -rajapinnalla voidaan seurata samoja toimia kuin javascript seurantapikselillä. Rajapintaa käyttää tosin vain todella harvat verkkosivut sillä se on käytännössä suunniteltu applikaatioille ja offline -ympäristöille, sekä sen tekninen integrointi on monin kerroin työläämpi kuin seurantapikselin.

Perinteinen Javascript seurantapikseli myös hidastaa sivuja, koska kerätty data lähetetään Googlelle jokaisen sivun latauksen yhteydessä selaimella. Joidenkin toimintojen kohdalla yhteyspyyntöjä tarvitaan useampi, mikä hidastaa sivun latausaikaa jopa satoja millisekuntteja.

Uuden GA4 Measurement Protocol API:in myötä dataa voidaan kuitenkin kerätä jopa silloin kun käyttöjärjestelmä estää seurannan. Pystymme silti seuraamaan asiakkaiden saapumista ja konversioita, mikäli asiakas on antanut seurantaluvan GDPR:n vaatimusten mukaisesti. Tämä mahdollistaa tarkemman ja kattavamman seurannan, parantaen markkinoinnin optimointia ja tehokkuutta. Lisäksi seuranta ei enää hidasta sivun latausaikaa kuin vain kymmenesosan millisekunnin.

Käyttämällä Facebook API:a, Google API:a ja AI Commerce -chattia saa kaupan sivut ladattua ilman yhtäkään scriptiä ja yhteyspyyntöä kolmannen osapuolen palvelimiin. Näin toimien on etusivun kokonaislatausaika pudonnut noin 250 millisekunttiin.

Sivujen nopeus on merkittävin yksittäinen mittari hakukonenäkyvyyden kannalta (ainakin johon verkkokauppa-alustalla voi vaikuttaa).

Lue seuraavaksi

Ulkomaankauppa 🌎 - Verkkokaupan lokalisointi tekoälyn avulla
Linkkaa tuotteita blogiartikkeleihin shortcodella