Kansainvälistyminen

Tallitukun kansainvälinen menestys AI Commerce Cloudin avulla

Tallitukun kansainvälinen menestys AI Commerce Cloudin avulla

Tallitukku on tunnettu suomalainen verkkokauppa, joka palvelee kotimaista asiakaskuntaa laajalla valikoimalla hevos- ja tallitarvikkeita. Yritys pyrki laajentumaan kansainvälisille markkinoille, mutta kohtasi useita haasteita, kuten monikielinen sisältö, verkkokaupan sopeuttaminen eri markkinoille ja kulttuurilliset haasteet. AI Commerce -alustan käyttöönotto oli ratkaiseva askel yrityksen kansainvälistymisessä.

AI Commerce -alustan myötä Tallitukun laajentuminen verkkokaupan kansainväliseen myyntiin saavutettiin lokalisoimalla alkuperäinen suomalainen  2 miljoonaa merkkiä sisältävä verkkokauppa, kymmenelle eri kielelle. Tämä ei lähtökohtaisesti ole mikään pieni tehtävä, mutta AI työkalujen avulla käännökset ajettiin sisään nopeasti ja tehokkaasti. Asiakaskohtaisesti valittu DeepL rajapinta, varmisti laadukkaat ja kulttuurisesti sopivat käännökset. 

AI Commerce - Maakohtainen domain ja URL-rakenteen huomioiminen käännöksissä

Yksi AI Commerce -alustan ainutlaatuisista piirteistä on URL-rakenteen huomioiminen käännöksissä. Esimerkiksi 🇫🇮 Suomessa Domain ja URL-osoite https://tallitukku.fi/tuote/lagoon-blush-fleecetakki ja 🇸🇪 Ruotsissa domain ja URL-osoite https://houseofstables.se/produkt/lagoon-blush-fleecejacket käännettiin kielestä riippuen muotoon, joka oli luonteva ja hakukoneoptimoitu kohdemarkkinoilla. Tämä paransi merkittävästi asiakaskokemusta ja erityisesti hakukoneiden näkyvyyttä eri maissa.

Muut merkittävät toiminnallisuudet kansainvälitsymiseen

AI Commerce -alusta tuo mukanaan myös muita merkittäviä kansainvälistymisen työkaluja. Verkkokauppa asettaa automaattisesti maakohtaiset tullirajat, täydellisen valuuttatuen, maakohtaiset arvonlisäverot, ja mahdollistaa valuutan näyttämisen maakohtaisesti esimerkiksi euroina, kruunuina tai dollareina. Lisäksi alusta tunnistaa asiakkaan IP-osoitteen perusteella, mistä maasta tämä on ja tarjoaa näin kitkattoman sekä personoidun ostokokemuksen.

Tallitukun kehitystyö jatkuu

Tallitukun siirtyminen kansainvälisille markkinoille AI Commerce -alustan myötä oli selvä menestys. Kuitenkin verkkokaupan maailmassa kehitystyö on jatkuvaa, ja jatkamme panostamista sivuston parantamiseen vastatakseen alati muuttuvien markkinoiden vaatimuksiin. Asiakastyytyväisyys nousi, kun asiakkaat eri puolilta maailmaa pystyivät nauttimaan saumattomasta ja lokalisoituneesta ostokokemuksesta. Yrityksen myynti kasvoi huomattavasti uusien markkina-alueiden myötä, ja Tallitukku vakiinnutti asemansa johtavana toimijana kansainvälisessä hevos- ja tallitarvikemarkkinassa. AI Commerce -alustan joustavuus ja monipuoliset ominaisuudet osoittivat, että moderni teknologia voi olla avain menestykseen globaalissa digitaalisessa kaupankäynnissä.

Lue seuraavaksi

Luo yksilöllinen tuotekokoelma tuotekortilla
Akeneo PIM ja AI Commerce Cloud - Saumaton Integraatio tehostaa verkkokaupan myyntiä